Om os i Guldsmed Duus

Mikael Duus Ejer af Guldsmed Duus

”Jeg overtog familiens guldsmed i 2008. Muligheden bød sig - og så synes jeg ædelmetaller og stene er utrolig spændende. Det er en ære at drive familiens forretning videre. Mine forfædres idé. Butikken fylder 114 år her til april 2022. Og så vidt jeg ved, så er det Danmarks ældste guldsmed i de samme lokaler.

At være selvstændig og drive en virksomhed er konstante udfordringer og omstillinger. Det trives jeg rigtig godt med. Detail handler i dag mere om rådgivning og vejledning, end det handler om selve salget. At give kunderne det rigtige med hjem, at give kunderne noget, som de har stor glæde af - det er det, der driver mig. Og at vi har værkstederne, er nok den største gave. Vi kan give gamle ting nyt liv, vi kan lave et helt nyt smykke præcist efter kundens ønsker, og vi bevarer dermed det gamle håndværk. Det er fedt!”

Bestyrer Birthe

"Jeg blev ansat 1. februar 2015. Jeg er tidligere sygehjælper men kom fra en butiksstilling, da jeg startede her hos Guldsmed Duus. Min uddannelse gør jeg på en måde stadig brug af - for at tale med alle kunder er en meget vigtig del af mit job.Det bedste ved jobbet er at få lov til at hjælpe kunder til at træffe det rigtige valg med det, de nu skal have. Det er en fornøjelse, når kunderne går glade ud af døren - og en lige så stor fornøjelse, når de kommer igen på grund af en god service.
Vi har en rigtig god arbejdsplads her. Vi er gode kolleger, der kan tale sammen om alting. Og så er der en stor frihed forbundet med jobbet. Frihed under ansvar. Det trives jeg rigtig godt i."

Guldsmed Sarah

" Jeg blev ansat i august 2020 og blev færdigudlært i januar 2020. Jeg blev uddannet guldsmed, fordi jeg godt kan li' at være kreativ og arbejde med mine hænder. Det fedeste ved at være guldsmed er at vække minder til live. Kunder der kommer med deres gamle smykker, som jeg så giver nyt liv. Det, at man kan bære minderne på sig.
Det er også rigtig sjovt at sidde og nørkle med de små detaljer, når jeg laver nye smykker. Og så er der fortælling bag smykket og gemmologien. Det er vildt fascinerende. 
Jeg er glad for at være her, fordi Mikael ser potentialet i os, så vi kan udvikle os. Vi har frie tøjler og er selvstændige. Det betyder blandt andet, at vi er et super team, som forstår at tænke ud af boksen."