Om os i Guldsmed Duus

Mikael Duus Ejer af Guldsmed Duus

”Jeg overtog familiens guldsmed i 2008. Muligheden bød sig - og så synes jeg ædelmetaller og stene er utrolig spændende. Det er en ære at drive familiens forretning videre. Mine forfædres idé. Butikken fylder 114 år her til april 2022. Og så vidt jeg ved, så er det Danmarks ældste guldsmed i de samme lokaler.

At være selvstændig og drive en virksomhed er konstante udfordringer og omstillinger. Det trives jeg rigtig godt med. Detail handler i dag mere om rådgivning og vejledning, end det handler om selve salget. At give kunderne det rigtige med hjem, at give kunderne noget, som de har stor glæde af - det er det, der driver mig. Og at vi har værkstederne, er nok den største gave. Vi kan give gamle ting nyt liv, vi kan lave et helt nyt smykke præcist efter kundens ønsker, og vi bevarer dermed det gamle håndværk. Det er fedt!”

Butikken i Faaborg

Bestyrer Birthe

"Jeg blev ansat 1. februar 2015. Jeg er tidligere sygehjælper men kom fra en butiksstilling, da jeg startede her hos Guldsmed Duus. Min uddannelse gør jeg på en måde stadig brug af - for at tale med alle kunder er en meget vigtig del af mit job.Det bedste ved jobbet er at få lov til at hjælpe kunder til at træffe det rigtige valg med det, de nu skal have. Det er en fornøjelse, når kunderne går glade ud af døren - og en lige så stor fornøjelse, når de kommer igen på grund af en god service.
Vi har en rigtig god arbejdsplads her. Vi er gode kolleger, der kan tale sammen om alting. Og så er der en stor frihed forbundet med jobbet. Frihed under ansvar. Det trives jeg rigtig godt i."

Guldsmed Sarah

" Jeg blev ansat i august 2020 og blev færdigudlært i januar 2020. Jeg blev uddannet guldsmed, fordi jeg godt kan li' at være kreativ og arbejde med mine hænder. Det fedeste ved at være guldsmed er at vække minder til live. Kunder der kommer med deres gamle smykker, som jeg så giver nyt liv. Det, at man kan bære minderne på sig.
Det er også rigtig sjovt at sidde og nørkle med de små detaljer, når jeg laver nye smykker. Og så er der fortælling bag smykket og gemmologien. Det er vildt fascinerende. 
Jeg er glad for at være her, fordi Mikael ser potentialet i os, så vi kan udvikle os. Vi har frie tøjler og er selvstændige. Det betyder blandt andet, at vi er et super team, som forstår at tænke ud af boksen."

Urmager Søren

"Jeg er uddannet urmager siden 1988 og blev ansat 1. september 2009. Jeg er glad for at være urmager, for her har jeg mulighed for at fordybe mig. Det er nok lidt "nørdet" at være urmager, men det er næsten en betingelse. Et urværk er fint og småt, så man skal vide, hvad man laver - og med den erfaring jeg har, så besidder jeg en stor viden, så det er ok at kalde mig ur-nørd. Min favorit på værkstedet er at renovere de gamle, klassiske ure. Men det, jeg holder mest af er, at aflevere et renoveret ur til en glad kunde. Så hermed en opfordring til at man ikke smider sit gamle Omega eller andre klassiske ure væk, for der er gode chancer for, at de kan komme til at gå igen. 
Jeg er glad for at være her, for vi har både med- og selvbestemmelse. Det giver frihed og gør det til en god arbejdsplads."Butikken på Ærø

Bestyrer Maria

”Jeg blev ansat i 2021 til at åbne en afdeling i Ærøskøbing. Et spændende projekt hvor jeg havde frie hænder til både indretning og indkøb, så butikken er blevet en anderledes guldsmed. Jeg har blandt andet brugt en gammel dør og gamle gulvbrædder fra butikken. De blev skåret op og bliver nu brugt som hylder og dekorationsmateriale. Det er vigtigt for mig, at vi tænker grønt - og at kunderne også synes godt om det, gør bare det hele så meget sjovere. Det her job er uden sammenligning, det bedste job, jeg nogen sinde har haft.”

Butiksmedhjælper Ida

"Jeg startede hos Guldsmed Duus 1. februar 2022. Jeg søgte job, fordi smykker altid har fascineret og interesseret mig - og fordi butikken har fokus på bæredygtighed. Det er noget, der driver mig. Jeg er uddannet fashiondesigner, så jeg synes også, at det hele passer godt sammen - og så kan jeg også udvikle mig og lære nyt. Jeg synes, det er en spændende verden, den alsidige verden indenfor smykkekunst. Og det er sjovt at se, hvordan smykker kan sættes sammen alt efter personlighed."

Butiksmedhjælper Nina

"Jeg startede 1. januar 2022. Jeg er uddannet indenfor servicebranchen - og at yde en god service og holde kunden i centrum betyder meget for mig. 
Smykker er en ny verden - men jeg synes det er meget spændende. Især vores vintagesmykker synes jeg er en fantastisk ide. At smykkerne får nyt liv, og at der er en fortælling bag. 
Her er en god atmosfære og selvom jeg står alene, så føler jeg, at vi er er stort og godt team med tæt dialog -  også butikkerne imellem hvilket betyder, at jeg kan yde den gode service, som vi er kendt for."